KOPI LUWAK, COMOARA CAFELELOR
kopi luwak monkey Kopi Luwak este una dintre cele mai scumpe si mai rare cafele din lume, considerata bijuteria cafelelor premium. Particularitatea sa se regaseste in modul de producere, de fapt despre Kopi Luwak chiar spunandu-se ca nu este doar o cafea, ci defineste un intreg proces.     Povestea sa incepe in zona Arhipelagului Indonezian, Filipine si Malaezia, teritoriul mamiferului zibeta asiatica. Kopi este denumirea indoneziana pentru cafea, iar Luwak este denumirea locala in Sumatra pentru mamiferul zibeta asiatica (Asian Palm Civet). Zibeta asiatica este inrudita cu mangusta si face parte din familia „Civet”, nefiind nici maimuta, nici pisica, nici vulpe si nici veverita.
Ce face Kopi Luwak sa fie atat de speciala ? Cafeaua creşte ca o sămânţă în interiorul unui fruct care seamănă cu o cireasa. Zibeta este un animal de noapte, care consideră drept delicatesa cele mai coapte, mai dulci si mai aromate cireşe de cafea, pe care le înghite întregi. Ea vrea doar fructul, astfel încât boabele dure de cafea verde sunt eliminate nedigerate. Zibetele au enzime naturale unice în sistemul lor digestiv, care pătrund în structura de celuloid a boabelor tari de cafea şi fac posibilă eliberarea în timpul prepararii a până la 25 sau mai multe elemente de aroma altfel inaccesibile. De asemenea, acestea neutralizează multe dintre uleiurile amare ale cafelei.


Fiecare bob de cafea consumat de o zibeta devine „Kopi Luwak”. Totusi, daca o zibeta consuma boabe de cafea Arabica, iar una consuma Robusta, profilul de aroma pentru fiecare fel de cafea va fi destul de diferit. Cu toate acestea, ambele cafele vor împărtăşi caracteristicile unice aduse de acţiunea enzimatică - note de ciocolată, lipsa amărăciunii, profil de gust accentuat şi persistenţa unic plăcută pe cerul gurii.
Boabele de cafea sunt culese manual, selectate cu grija, spalate, dezinfectate, uscate la soare si supuse unui proces de usoara prajire. Rezultatul este cea mai matasoasa si mai aromata cafea din lume, o placere a simţurilor, un efect rar care se poate experimenta numai cu cafelele cele mai fine şi mai proaspete. Sunt senzații pe care le trăiești doar prima dată și care nu se mai repetă pe urmă. Nu are gustul propriu-zis al unei cafele obisnuite. Nu poți s-o compari cu nimic cunoscut. Singurul lucru către care te duce mintea e o frumoasa si misterioasa poveste orientală.
Grija personală extraordinară adoptata în procesarea cafelei Kopi Luwak este unica. Ca rezultat, cafeaua Kopi Luwak a fost gasita de multe laboratoare a fi cea mai pura si mai curata dintre toate cafelele disponibile.
Kopi Luwak este limitata in ceea ce priveste productia. Pentru comercializare, anual se produc intre 450 si 1000 de kilograme. Acesta este si unul din motivele pentru care costa mult, regasindu-se pe piata la preturi intre 500 si 800 euro per kilogram.
Referiri la aceasta cafea controversata s-au facut in emisiunea lui Oprah Winfrey si in filmul „The Bucket List”, cu Jack Nicholson in rolul magnatului excentric a carui bautura preferata nu este alta decat cafeaua Kopi Luwak. Probabil sunt putini oameni in lume pentru care Kopi Luwak este cafeaua lor de zi cu zi, dar atat Oprah, cat si Jack Nicholson au recunoscut in interviuri ca le place foarte mult cafeaua Kopi Luwak si o savureaza la ocazii speciale.
Orice vânzător poate oferi un certificat, care este la fel de demn de incredere ca si vânzătorul insusi. Kopi Luwak este cea mai bună daca este achiziţionata de la o sursă care a fost în afaceri pentru o lunga perioadă de timp, oferind o varietate de cafele. Aceşti furnizori au un numar important de cumpărători fideli si au mai mult de pierdut prin vânzarea oricărui produs care nu este 100% autentic si delicios.
Autenticitatea este garantată, iar noi comercializam cafea Kopi Luwak care nu este amestecata cu alte cafele. Produsul nostru detine certificarea de calitate CSC, fiind recunoscut drept cafea premium 100% Arabica, de origine controlata.

 

Sondaj
cum ai ajuns la noi?