CE ESTE  CAFEAUA SPECIALA?

    Termenul de „cafea speciala” a fost folosit pentru prima data in anul 1974, de catre Erna Knutsen intr-o editie a revistei „Tea & Coffee Trade Journal”, pentru a descrie boabele cu cea mai buna aroma, care sunt produse in microclimate speciale.

„Cafea speciala” este termenul folosit de obicei pentru cafeaua „gourmet” sau „premium”. Cafelele speciale cresc in climate ideale si sunt distincte datorita gustului lor deplin si defectelor practic inexistente. Aromele unice si gustul deosebit sunt rezultatul caracteristicilor speciale si compozitiei solurilor unde aceste cafele sunt produse.

Cafeaua de specialitate este definita ca o băutură artizanala pe bază de cafea de calitate, care este judecata de către consumator (într-o piaţă limitată la un moment dat) să aibă o calitate unica, un gust distinct şi personalitate superioara, diferita de cafeaua comună. Bautura se bazează pe boabe care au fost cultivate într-o zonă precis definita şi care îndeplinesc cele mai înalte standarde pentru cafeaua verde, precum şi de prajire, stocare şi preparare.
Segmentul cafelei de specialitate a avut cea mai mare crestere din industria cafelei. In intreaga lume, cota de piata pentru aceasta cafea a crescut de la 1% la 20% in ultimii 25 de ani.    
Pentru a promova, reglementa si proteja aceasta industrie, producatorii, exportatorii, vanzatorii si furnizorii de echipamente s-au organizat in asociatii, care certifica si garanteaza calitatea si autenticitatea acestor cafele speciale.

Sondaj
cum ai ajuns la noi?