CERTIFICAREA BIO

logo_bio

Din gama „Family” pentru consum zilnic, Mondicaffè va ofera Giubileo Bio, cafea macinata, 100% Arabica, un produs al agriculturii ecologice, lucru certificat de BioAgriCert Italia.

Agricultura ecologica este un sistem de producţie care susţine starea de sănătate a solurilor, ecosistemelor şi oamenilor. Ea se bazează pe procesele ecologice, biodiversitatea şi ciclurile adaptate la condiţiile locale, mai degrabă decât pe utilizarea de materii prime, cu efecte adverse. Agricultura ecologică combină tradiţia, inovarea şi ştiinţa pentru a beneficia de mediu la comun şi promoveaza relaţiile echitabile şi o bună calitate a vieţii pentru toate părţile implicate.Agricultura ecologica s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, dintr-o producţie apreciată de către o mică parte a consumatorilor, a ajuns sa cucereasca un segment foarte mare al populaţiei.

 

A alege mijloace ecologice inseamna să respectam natura, sa protejam mediul şi să ne facem griji pentru sănătatea şi siguranţa oamenilor si a animalelor.
Bioagricert este un Organism de Control si Certificare nascut in 1984. În 1993 a fost recunoscut de către Ministerul de Politici Agricole ca organismul naţional autorizat pentru controlul şi certificarea productiilor ecologice (in baza Reg. CEE, actualizat Reg. 2092/91- 834/2007) şi la 29 iulie 2002, Ministerul de Politici Agricole a confirmat autorizarea.
Cu aproximativ 10.000 de operatori autorizaţi în întreaga lume şi mai mult de 25 de ani de experienta, Bioagricert este în măsură să ofere serviciile sale oricarui tip de operator, în scopul de a califica produsele şi procesele.
Sediul central este localizat în Casalecchio di Reno, Bologna, Italia şi este, de asemenea, inima computerizata a întregii organizaţii prin care inspectorii italieni, inspectorii străini şi toate agentiile regionale şi externe sunt coordonate. La nivel naţional în Italia, Bioagricert garantează acoperirea eficientă a ţării, cu sediul central şi mai multe birouri regionale, printre care şi unităţi de funcţionare, care coordoneaza munca tuturor inspectorilor. La nivel internaţional, Bioagricert funcţionează în diferite zone, cum ar fi America Latină, Asia de Sud-Est, Bazinul Mediteranean, Europa de Est, India, Coreea de Sud si Polinezia, unde are unităţi de funcţionare sau inspectori locali.
Bioagricert este în măsură să certifice procese şi produse pentru orice destinatie din lume, pentru că este acreditata în conformitate cu principalele standarde naţionale şi internaţionale.
Oamenii sunt interesati de siguranţa alimentară, iar noi ar trebui să le dam anumite răspunsuri. Munca noastra : pasiunea pentru calitatea certificata. Produsele ecologice, datorită sistemul lor riguros de control, constituie în acest sens o garanţie.
De fapt, certificarea înseamnă calitate şi siguranţă pentru consumatori.
Logo-ul UE de Agricultura Ecologica dovedeste faptul ca produsele sunt conforme cerintelor de alimentatie integrala europene.
Conformitatea cu cerintele este, de asemenea, monitorizata constant.

Sondaj
cum ai ajuns la noi?