SUNTEM CEEA CE CONSUMAM?caffe duo

      Ne incepem ziua cu gandul la o cafea. Alaturi de noi, alte milioane de oameni se indreapta in acelasi timp catre acesta licoare a diminetii, menita sa ne pregateasca pentru noi provocari cotidiene. Multi ar confunda nevoia de a bea cafea zilnic cu dependenta, dar in fond nu e decat un obicei inconstient. Din pacate, atat de inconstient, incat sunt putini cei care se gandesc ce contine ceasca lor de cafea.

     Intr-o lume in care sinteticul ia tot mai frecvent locul naturalului, nu e de mirare ca substantele chimice se regasesc in proportie foarte mare in componenta „cafelei la 1 leu” sau a pliculetelor „3 in 1”. Specialistii avertizeaza ca organismul nu este pregatit sa digere avalansa de chimicale, prin urmare face eforturi uriase care duc in timp la o alterare a ficatului si a rinchilor, sau la o scadere a imunitatii. Din comoditate, lumea mai consuma si cafea solubila, deoarece este mai usor si mai rapid de preparat.

     Acest tip de cafea a fost inventat de chimistul Max Morgentaller si contine doar 15% boabe de cafea, pe langa coloranti, arome artificiale si acizi daunatori organismului. Cafeaua solubila poate agrava problemele cu stomacul si poate duce la aparitia celulitei. O atentie sporita ar trebui acordata, de asemenea, cafelelor de serie cumparate din supermarketuri. Multi producatori sustin ca folosesc tipul „Arabica” insa, de fapt, folosesc tipul mai ieftin, „Robusta”. Acest din urma tip de cafea, chiar daca este mai ieftin, se gaseste in diferite grade de calitate, o cafea „Robusta” superioara fiind de recomandat a se folosi in amestec cu „Arabica”. Cafeaua „Robusta” de calitate inferioara, care are un continut mai mare de cofeina, consumata in cantitati mari, poate duce la cresterea nivelului de stres si la marirea presiunii arteriale.

     In amestec cu cafeaua Robusta, cafeaua prajita si macinata se falsifica prin substituire cu cicoare, malt, naut, cereale, amidon, caramel, boabe de soia, coji de boabe de cafea, mazare, fasole, smochine, sfecla de zahar, zahar caramel, etc.

     Asadar, inainte de a da vina pe cafea pentru diferite afectiuni, ar trebui sa facem o analiza a ceea ce am baut de-a lungul timpului. De recomandat este un consum zilnic moderat de una-doua, maxim trei cesti de cafea pe zi, aproximativ 60-200 ml. Efectele benefice asupra sanatatii sunt vizibile in momentul in care se consuma cafea naturala, cat mai proaspata, cu un continut de cofeina echilibrat, respectand regulile de preparare.

Sondaj
cum ai ajuns la noi?