CERTIFICARE CSC

Calitatea cafelei este o reala necesitate atat pentru vanzatori, cat si pentru consumatori : ceea ce este important în orice lucru este definirea criteriilor, în scopul de a le urmari. Din acest motiv, C.S.C. a adoptat proceduri riguroase, definite pentru a atinge un standard de inalta calitate, clar si demonstrabil.
Aplicarea corecta a acestui standard asupra productiei si selectiei de cafea verde, a obtinut certificarea ISO 9001:2000.

citeste tot

 

PROCEDURILE C.S.C. DE CERTIFICARE

CSC nu achizitioneaza cafea, dar organizeaza si efectueaza controalele necesare sa garanteze calitatea sa. Pentru a realiza acest scop, o serie de proceduri sunt puse în aplicare, implicand toate fazele ciclului de productie a cafelei, începând cu identificarea plantaţiilor si pana la testele efectuate in fabricile prajitorilor individuali.
Producatorii nostri trebuie sa garanteze continuitatea calitatii.
De aceea, producatorii de cafea verde selectionati de CSC trebuie sa dovedeasca faptul ca:
- detin plantatiile ale caror cafele CSC intentioneaza sa le certifice;
- detin utilajele folosite la procesarea cafelei recoltate sau folosesc companii care ori sunt certificate CSC, ori detin certificare ISO;
- ei insisi exporta cafeaua verde produsa.

citeste tot

 
 

CERTIFICAREA KOSHER

kosherPrintre produsele oferite de Mondicaffè clientilor sai, se gaseste si Giubileo Kosher for PassoverParve, o cafea speciala, macinata, 100% Arabica, acesteia fiindu-i atribuita Certificarea Kosher de catre Rabinul Umberto Piperno.
Desi pentru multi este un termen necunoscut, in lume acest fenomen ia amploare de la an la an. Tot mai multa lume cauta acest tip de produse cu Certificare Kosher, datorita calitatilor lor.
Cuvantul "kosher" deriva din evreiescul "kasher" care inseamna "potrivit" sau "pur"; in esenta, Kosher se refera la un set de reguli culinare ce isi au originea in Biblia evreiasca sau Vechiul Testament, privind atat selectia, dar si prepararea mancarii. In comert, mancarea de tip kosher, atunci cand e vanduta in magazine trebuie sa aiba un certificat emis de un rabin care a supravegheat producerea sa si ii poate atesta puritatea.

citeste tot

 
 

CERTIFICAREA BIO

logo_bio

Din gama „Family” pentru consum zilnic, Mondicaffè va ofera Giubileo Bio, cafea macinata, 100% Arabica, un produs al agriculturii ecologice, lucru certificat de BioAgriCert Italia.

Agricultura ecologica este un sistem de producţie care susţine starea de sănătate a solurilor, ecosistemelor şi oamenilor. Ea se bazează pe procesele ecologice, biodiversitatea şi ciclurile adaptate la condiţiile locale, mai degrabă decât pe utilizarea de materii prime, cu efecte adverse. Agricultura ecologică combină tradiţia, inovarea şi ştiinţa pentru a beneficia de mediu la comun şi promoveaza relaţiile echitabile şi o bună calitate a vieţii pentru toate părţile implicate.Agricultura ecologica s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, dintr-o producţie apreciată de către o mică parte a consumatorilor, a ajuns sa cucereasca un segment foarte mare al populaţiei.

citeste tot

 
 
Sondaj
cum ai ajuns la noi?