CERTIFICARE CSC

Calitatea cafelei este o reala necesitate atat pentru vanzatori, cat si pentru consumatori : ceea ce este important în orice lucru este definirea criteriilor, în scopul de a le urmari. Din acest motiv, C.S.C. a adoptat proceduri riguroase, definite pentru a atinge un standard de inalta calitate, clar si demonstrabil.
Aplicarea corecta a acestui standard asupra productiei si selectiei de cafea verde, a obtinut certificarea ISO 9001:2000.

citeste tot

 

CALATORIE PRIN LUMEA CAFELEI
PARTEA a IV-a – America

cafea america

Calatoria noastra se incheie colindand Americile – America de Sud si America Centrala, atrasi de aromele imbietoare provenite de la cafelele acestor locuri.
    Brazilia, cea mai mare tara producatoare de cafea, dupa SUA, a inceput sa puna pret in ultimul timp si pe calitate, nu doar pe volum, concentrandu-se sa obtina cafele speciale, care sunt la mare cautare acum la nivel mondial.
    Brasile Bourbon Sul de Minas Fazenda Lambari este o cafea produsa din soiul Bourbon al arborelui de cafea Arabica, denumirea sa provenind de la numele insulei unde a fost cultivat prima data – Insula Bourbon (actuala Reunion), situata la est de Madagascar, in Oceanul Indian.  Franța a introdus soiul Bourbon în Africa și America Latină, este acum unul dintre cele două soiuri de cafea Arabica cele mai populare cultivate la nivel mondial, celelalt fiind Typica. Soiurile Arabica Typica și Bourbon sunt produse în cantități mari, dar sunt lente, fiind înlocuite cu soiuri mai productive și rezistente la boli, cum ar fi Caturra. La maturitate, cafeaua Bourbon are culoarea galben stralucitor, este de obicei produsa la înălțimi între 1.000 și 2.000 de metri și oferă un randament cu 20-30% mai mare decât Typica, dar produce o calitate similară de cafea.

citeste tot

 
 

CALATORIE PRIN LUMEA CAFELEI
Partea a III-a – Pacific si Asia

coffee pacific asia  

In aceasta parte a calatoriei noastre, aromele ne vor purta catre Pacific si, mai apoi, spre misteriosul Continent Asiatic.
    Prima destinatie este reprezentata de Papua New Guinea Pl. Sigri AA, o cafea uimitoare cu complexitate si aroma ademenitoare, ce amintesc de vechiul stil al cafelei Jamaica Blue Mountain.
    Papua Noua Guinee, un stat independent al Noii Guinee, se gaseste in jumatatea estica a insulei tropicale si se bucura de o interesanta istorie a cafelei. In 1927, rasaduri din regiunea Jamaica Blue Montain au fost aduse in Papua Noua Guinee si plantate in solul luxuriant, la altitudini de 1500-1800 de metri. Rasadurile au avut o dezvoltare benefica si rapida, astfel ca astazi aceasta veche si pretioasa cafea Arabica rivalizeaza cu calitatile blande, delicate ale cafelei Jamaica Blue Mountain, inainte ca Jamaica sa inceapa sa foloseasca soiuri hibride de cafea Arabica, de mai mare randament, dar mai putin aromate.
    Coasta tropicala a acestui stat face loc padurilor cu vegetatie luxurianta, dar regiunea centrala se compune in principal din tinuturi muntoase. Cafeaua noastra este cultivată în solul vulcanic profund al acestor zone muntoase si culeasa manual, in aceste tinuturi unde altitudinea si precipitatiile abundente creeaza un mediu ideal pentru o cafea exceptionala. Cafeaua recoltata aici reuneste corpolenta data de altitudinea inalta cu aciditatea curata, caracteristica doar acestei cafele „gourmet” procesata prin „metoda spalarii” traditionala regiunii.

citeste tot

 
 

Pagina 1 din 2

Sondaj
cum ai ajuns la noi?