KOPI LUWAK, COMOARA CAFELELOR
kopi luwak monkey Kopi Luwak este una dintre cele mai scumpe si mai rare cafele din lume, considerata bijuteria cafelelor premium. Particularitatea sa se regaseste in modul de producere, de fapt despre Kopi Luwak chiar spunandu-se ca nu este doar o cafea, ci defineste un intreg proces.     Povestea sa incepe in zona Arhipelagului Indonezian, Filipine si Malaezia, teritoriul mamiferului zibeta asiatica. Kopi este denumirea indoneziana pentru cafea, iar Luwak este denumirea locala in Sumatra pentru mamiferul zibeta asiatica (Asian Palm Civet). Zibeta asiatica este inrudita cu mangusta si face parte din familia „Civet”, nefiind nici maimuta, nici pisica, nici vulpe si nici veverita.
Ce face Kopi Luwak sa fie atat de speciala ? Cafeaua creşte ca o sămânţă în interiorul unui fruct care seamănă cu o cireasa. Zibeta este un animal de noapte, care consideră drept delicatesa cele mai coapte, mai dulci si mai aromate cireşe de cafea, pe care le înghite întregi. Ea vrea doar fructul, astfel încât boabele dure de cafea verde sunt eliminate nedigerate. Zibetele au enzime naturale unice în sistemul lor digestiv, care pătrund în structura de celuloid a boabelor tari de cafea şi fac posibilă eliberarea în timpul prepararii a până la 25 sau mai multe elemente de aroma altfel inaccesibile. De asemenea, acestea neutralizează multe dintre uleiurile amare ale cafelei.

citeste tot

 

Pagina 2 din 2

Sondaj
cum ai ajuns la noi?