Cosul tau
Cosul DVS. este gol
Info: Alege o categorie de produse.
INDIA – ASSAM TGFOPCeai Negru aromatizat "FRUTEA" cu AFINE

Ceai Negru aromatizat "FRUTEA" cu LAMAIE

Pret: RON 90.00
Pune o intrebare despre produs

"FRUTEA" CU LAMAIE, cod L540/A198
Contine : ceai negru Ceylon, coaja de lamaie, aromatizat cu lamaie.
CEAIUL NEGRU se obtine din frunzele plantei Camellia Sinensis, la fel ca si ceaiul alb si cel verde. In cazul ceaiului negru, diferenta o face gradul de oxidare. Frunzele sunt lăsate să se oxideze complet, procesul durând între doua săptămâni și o lună, după ce au fost parcurse etapele de veștejire și rulare. Apoi, intervine procesul de stopare a oxidării, de eliminare a umezelii și sortarea frunzelor în funcție de gradul de fărâmițare.

In timp ce ceaiul verde isi mai pierde din aroma dupa un an, ceaiul negru isi pastreaza aroma pe parcursul mai multor ani. Este motivul pentru care, in secolul XIX, devenise moneda de schimb in tari precum Mongolia, Tibet si Siberia. Beneficiile ceaiului negru sunt multiple. Avand un continut foarte scazut de cofeina, stimuleaza circulatia sanguina, influenteaza neurotransmitatorii din creier, imbunatatind puterea de concentrare si, in acelasi timp, combatand stresul prin inhibarea producerii de hormoni care provoaca aceasta reactie. Ceaiul negru mai are in continutul sau fluor (ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si a sanatatii orale) si flavonoide (pe care le gasim si in continutul merelor), luptand impotriva bacteriilor si intarind sistemul imunitar. De asemenea, are proprietati anti-inflamatoare si asigura o buna functionare a tractului digestiv. Datorita faptului ca echilibreaza nivelul colesterolului, poate ajuta la reducerea riscurilor de accident vascular cerebral. Dupa cum se stie, ceaiul in general hidrateaza organismul, dar ceaiul negru ajuta la o buna hidratare a pielii, oferindu-i un aspect catifelat. Ca remediu pentru ochii obositi, umflati, cu cearcane, se recomanda aplicarea pungutelor cu ceai negru tinute in prealabil la frigider.
Coaja de lamaie contine de 5-10 ori mai multe vitamine decat sucul, fiind o excelenta surse de vitamina A, vitamina C, fibre, potasiu, magneziu, calciu si beta caroten. Un studiu a dezvaluit ca ceaiul fierbinte cu coji de lamaie impiedica dezvoltarea celulelor cancerigene, distrugand elementele toxice din organism. Alcalinitatea lamailor ajuta in prevenirea diferitelor tipuri de cancer (cancerul de piele, cancerul de colon si cancerul de san), tranformand aciditatea din corp. Flavoidele ajuta la scaderea nivelului colesterolului, iar vitaminele P si C ajuta la procesul de curatare a vaselor de sange.

Preparare - Temperatura apei : 95°C, timpul de infuzare : 3-5 min. Ambalat : sub atmosfera protejata, in cutie metalica de 100 g.


Disponibilitate
Pe stoc: 10
Meniu utilizator
Sondaj
cum ai ajuns la noi?