Cosul tau
Cosul DVS. este gol
Info: Alege o categorie de produse.
Ceai Negru aromatizat "FRUTEA" cu LAMAIEINDIA – DARJEELING TGFOP I

Ceai Negru aromatizat "FRUTEA" cu AFINE

Pret: RON 90.00
Pune o intrebare despre produs

"FRUTEA" CU AFINE, cod L622/A208
Contine : ceai negru China, ceai negru Ceylon, afine, aromatizat cu afine.
CEAIUL NEGRU se obtine din frunzele plantei Camellia Sinensis, la fel ca si ceaiul alb si cel verde. In cazul ceaiului negru, diferenta o face gradul de oxidare. Frunzele sunt lăsate să se oxideze complet, procesul durând între doua săptămâni și o lună, după ce au fost parcurse etapele de veștejire și rulare. Apoi, intervine procesul de stopare a oxidării, de eliminare a umezelii și sortarea frunzelor în funcție de gradul de fărâmițare.

In timp ce ceaiul verde isi mai pierde din aroma dupa un an, ceaiul negru isi pastreaza aroma pe parcursul mai multor ani. Este motivul pentru care, in secolul XIX, devenise moneda de schimb in tari precum Mongolia, Tibet si Siberia. Beneficiile ceaiului negru sunt multiple. Avand un continut foarte scazut de cofeina, stimuleaza circulatia sanguina, influenteaza neurotransmitatorii din creier, imbunatatind puterea de concentrare si, in acelasi timp, combatand stresul prin inhibarea producerii de hormoni care provoaca aceasta reactie. Ceaiul negru mai are in continutul sau fluor (ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si a sanatatii orale) si flavonoide (pe care le gasim si in continutul merelor), luptand impotriva bacteriilor si intarind sistemul imunitar. De asemenea, are proprietati anti-inflamatoare si asigura o buna functionare a tractului digestiv. Datorita faptului ca echilibreaza nivelul colesterolului, poate ajuta la reducerea riscurilor de accident vascular cerebral. Dupa cum se stie, ceaiul in general hidrateaza organismul, dar ceaiul negru ajuta la o buna hidratare a pielii, oferindu-i un aspect catifelat. Ca remediu pentru ochii obositi, umflati, cu cearcane, se recomanda aplicarea pungutelor cu ceai negru tinute in prealabil la frigider.Frunzele şi fructele de afin au proprietăţi astringente datorită taninului şi conţin vitaminele A, B1, B2, C, E, F, PP, antioxidanţi care protejează organismul împotriva infecţiilor şi antocianină, care îmbunătăţeşte acuitatea vizuală. De asemenea, datorită conținutului de flavonoizi, afinele ajută la sinteza vitaminei C, folosită de către organism pentru obținerea colagenului (moleculă ce intră în alcătuirea unor țesuturi), astfel ajutand la vindecarea ranilor. Denumite si „insulina verde”, stimulează funcționarea pancreasului si reduc cantitatea de zahăr din sânge (glicemia), datorită glucochininei. Ajuta la mentinerea sanatatii tractului urinar, tratează afectiunile hepatice si pot sa scada probabilitatea aparitiei bolilor cardiovasculare si a sindromului metabolic.

Preparare - Temperatura apei : 95°C, timpul de infuzare : 3-5 min.
Ambalat : sub atmosfera protejata, in cutie metalica de 100 g.


Disponibilitate
Pe stoc: 10
Meniu utilizator
Sondaj
cum ai ajuns la noi?