Cosul tau
Cosul DVS. este gol
Info: Alege o categorie de produse.
Ceai Negru aromatizat "FRUTEA" cu VANILIECeai din flori si plante aromatice - KARKADE

SRI LANKA (CEYLON) – ORANGE PEKOE

Pret: RON 90.00
Pune o intrebare despre produs

SRI LANKA (CEYLON) – ORANGE PEKOE

ORANGE PEKOE High Grown, „foglia larga”, cod A888/A177
Orange Pekoe este o clasificare a ceaiului negru bazată pe originea frunzelor din care este făcut.  Pentru a fi clasificat drept Pekoe, ceaiul trebuie să fie compus numai din flush-uri – flush-ul este bobocul de floare cu cele mai noi două frunzuliţe. Pekoe provine de la Bai Hao (sau Pak-Ho), termenul în limba chineză pentru capăt alb ascuţit, pentru a denumi bobocul de frunze desfăcut acoperit de puf alb, un semn sigur al tinereţii frunzei şi al fineţii superioare a ceaiului. Primul ceai de această calitate introdus în Olanda se pare ca ar fi fost prezentat familiei regale, Casa de Orange, şi ca o ingenioasă lovitură de marketing, ceaiul de tip Bai Hao a fost promovat publicului olandez ca Orange Pekoe pentru a sugera garanţia regală.

Ceaiurile din Ceylon sunt clasificate in trei categorii, in functie de altitudinea la care sunt cultivate: cele cultivate la joasa inaltime ("low-grown"), cele cultivate la altitudine medie ("medium grown") si cele cultivate la altitudine superioara ("high-grown"). Dintre acestea, ceaiul Orange Pekoe high-grown este de cea mai buna calitate, mai ales daca este recoltat in perioada februarie-martie si august-septembrie. Cultivate la altitudini curpinse intre 1100-2300 de metri, aceste ceaiuri deosebit de delicioase sunt, de asemenea, si rare. Bautura obtinuta are culoare galben aurie, cu aroma intensa, dar delicata in acelasi timp. In general, recomandarea este sa se adauge putin lapte.

Preparare - Temperatura apei : 100°C, timpul de infuzare : 3-4 min.
Ambalat : sub atmosfera protejata, in cutie metalica de 100 g.


Disponibilitate
Pe stoc: 10
Meniu utilizator
Sondaj
cum ai ajuns la noi?